סוגי לחמים

סוגי לחמים


כמעט בכל אירוע גדול הכולל גם ארוחה, מוטלת האחריות להביא או להכין מאפים לאירוע. בין אם הארוחה חלבית או בשרית, ולא משנה אם זה סתם פיקניק עם החברים או בכלל ארוחת ערב ענקית, כמעט תמיד תמצאו את עצמכם מחפשים אחר מוצרי מאפה שונים.

השאלה שעולה בעקבות הצורך במוצרים המורכבים מבצק היא האם כדאי לאפות בצק בצורה עצמאית, האם לקנות בצק מוכן או מוצרי בצק קפואים או בכלל לעצור במאפייה הקרובה לביתכם ולקנות את המוצרים.


הכנת הבצק ואופי הכנת לחמים

הכנת בצק: הכנת בצק אינה תהליך קל, ועלולה לארוך זמן ודורשת מיומנת מסוימת, אחרת הזמן שייקח לכם לרדד את הבצק וללוש אותו לא ישתלם לכם. אם וכאשר החלטתם להכין בצק לבד, לבדוק שיש לכם את כל המרכיבים ולפנות את הזמן שאתם צריכים להכנת הבצק בהתאם לכמויות שאתם מעוניינים לאפות. מתכונים שונים יכולים לעזור לכם ולהקל על תהליך האפייה והכנת הבצק.

בצק מוכן / מוצרי בצק קפואים: מוצרי בצק קפואים הם אופציה אידיאלית למי שמחפש את הטריות של אפייה ביתית, את ריח הבצק התופח הממכר, אך אין לו את הזמן הפנוי או את היכולות הנדרשות בכדי להכין בצק בצורה מהירה ואיכותית מספיק. מוצרי בצק קפואים לרוב דורשים מספר דקות של אפייה בתנור והתוצאה שתקבלו דומה להפליא ותגרום לכם להראות כאילו אפיתם בצק במהלך כל חייכם.

מאפייה: האפשרות הקלה מבין האופציות שניתנו כאן, אך גם היקרה מבינהם היא אופציית המאפייה. החסרון הנוסף באפשרות של קנייה במאפייה היא שניתן לקנות מאפים בצורה קיימת, ולכן אם תרצו לשנות או להוסיף משהו למאפים שנקנו – אתם תלויים בחסדי המאפייה שבה קניתם ולכן חשוב לעשות סקר שוק גם לגבי מחירים וגם לגבי שפע המוצרים במאפייה שאליה החלטתם ללכת.

אפשרות נוספת לאלה מאיתנו שאין להם את הזמן גם ללכת למאפיה והאירוע המתוכנן גדול. לדוגמא ג'חנון לשבת

ההבדלים במחירים בין האופציות השונות יכול להיות משמעותי במיוחד כאשר התחייבתם לאפות / לקנות מאפים לאירוע גדול במיוחד, ולפעמים גם החלטות קטנות כמו איפה לקנות ואיך לאפות יכולות להיות ההבדל בין אירוע יקר או זול ולבין אירוע מוצלח או אכזבה


Share by: