סוגי לחמים במאפיות

סוגי לחמים במאפיות


כמעט כל בית מאפה בישראל מציע ללקוחותיו סדרת לחמים לבחירה, השונים זה מזה באופן הכנתם, במרכיביהם, בערכם התזונתי וגם במחיר. מדובר בתחום שצבר תאוצה ניכרת בעשור האחרון, בעוד המאפיות מגדילות בהדרגה את ההיצע ואף מציעות לחמים ייחודיים בעבודת יד לצד מוצרי מאפה קפואים. לפניכם סקירה קצרה של מספר סוגי לחמים מרכזיים המצויים כיום ברשתות השיווק, במאפיות ושיווק על ידי סיטונאי מזון.


סוגי לחמים שניתן למצוא בבית מאפה

לחם דגנים קל
קיימים מספר סוגים של לחמי דגנים קלים המיוצרים על ידי חברות שונות, אשר חלקן משתמשות בקמח מלא ואחרות בקמח חיטה טרום נבוטה, מה שעושה את מוצריהן לבעלי רמה גליקמית נמוכה יחסית ולפחות משמינים. בנוסף לכך, נהוג להוסיף אל לחמי הדגנים תוספות בריאות כדוגמת גרעיני חמניות, שעורה ושיבולת שועל, מה שתורם לרמה גבוהה יותר של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים המצויים בחיטה טרום נבוטה. יש לציין כי לחמים אלו נמכרים לרוב במחיר ממוצע, וגבוה יותר מזה של הלחם האחיד.


לחם שיפון
גם בקטגוריה זו קיימים מוצרים שונים המתהדרים באיכויותיו של קמח השיפון, בעל הערך הגליקמי הנמוך יחסית. יחד עם זאת, חלק מהלחמים מבוססים על קמח שיפון שאינו מלא, או על שילוב בין מספר סוגי קמחים, כך שהאיכויות המצופות אינן מצויות בהם. בקטגוריה זו בולטים במיוחד הלחמים האורגניים שהינם יקרים יחסית אך משביעים מאוד, קלים לעיכול ולספיגת מרכיבים, וכמובן גם אינם כוללים שאריות של חומרי הדברה ודשנים האסורים בגידול האורגני.


לחם אחיד
זהו עדיין סוג הלחם הפופולארי והנמכר בישראל בזכות טעמו ומחירו, המגיע בעיקר כלחם רגיל, שחור וקל. לעיתים מוסיף היצרן ללחמים ויטמינים או ברזל אך באופן כללי מדובר במוצרים שעוברים עיבוד עמוק וניחנים ברמה גליקמית גבוהה שאינה מומלצת מבחינה בריאותית. הדבר נכון גם כשמדובר בלחם שחור או כהה בו מוסיפים אל הקמח מרכיבים שמשנים את צבעו וטעמו, אך לא תכונותיו הבריאותיות.

Share by: