מה הטעם שלכם באזני המן

מה הטעם שלכם באזני המן?


פורים הבא עלינו לטובה, מציע שלל מאכלים מסורתיים. אחד מהמאכלים המסורתיים הבולטים ביותר הוא כמובן אוזני המן, אשר מתחילים לראותן בקונדיטוריות ובמרכולים, כחודש לפני בוא החג. אוזני המן למעשה אינן יורדות מהמדפים, עד לסיום החורף. בזמנו, אוזני המן, היו מופיעות רק בחג הפורים והיו מיוצרות ונאפות, בידיהן של הסבתות והדודות שהיו ממלאות אותן בפרג, אך לא היו מספיק יצירתיות כמו היום, כאשר אתם כבר יכולים לשאול חברים, משפחה או אפילו את עצמכם: "מה הטעם שלכם באוזני המן?".

ניתן למצוא מגוון מילויים יצירתיים שלא היינו רואים בשנים קודם לכן, כגון: מילוי תמרים, שוקולד בלגי, חלבה, גבינות עם ווניל, אגוזים ועוד. הטעמים היום במילוי של המאכל החגיגי הבולט בפורים, הפכו להרבה יותר יצירתיים ומגוונים. גם אוזני המן הממולאים בקרמל ואגוזים, ווניל ותפוז, שוקו צ'יפס עם קרם פטיסייר, הפכו להיות טרנד שרבים השנה יחפשו במאפיות ובקונדיטוריות שכבר הכינו עצמן למתכונים מנצחים של אוזני ההמן שיהיו בקרוב בכל בית בישראל.


גידול במכירת אוזני המן השנה


הצפי למכירת אוזני המן בחג הפורים הקרוב, יעלה ב 5% לעומת אשתקד. סוגי המילוי הנפוצים הם: פרג, אגוזים תמרים ושוקולד שמהוווים כ-80% מהמכירות ה-20% הנותרים, מתחלקים בין מילויים טעימים וחדשניים כגון: ווניל, חמאת בוטנים עם אספרסו וכן, בצקים מקמח מלא או טבעוני.

 השילובים הם ללא ספק מיוחדים, הודות לכישוריהם של הקונדיטורים שאינם פוסקים מלהפתיע אותנו בטעמים חדשים ומיוחדים, שרבים מחפשים, היות והם פתוחים יותר לטעמים חדשים מאשר אוזני המן המסורתיים שהורגלו לאכול שנים עוד בילדותם, בבית הוריהם. לרכישת אוזני המן ומצורי חג נוספים כנסו לקישור המצורף.


מתכון לאוזני המן במילוי גבינת ריקוטה ווניל


אם גם אתם מעוניינים להפתיע את הבעל, הילדים, החמות או ההורים באוזני המן מיוחדים, הכנו עבורכם מתכון מנצח של אוזני המן במילוי של גבינת ריקוטה ווניל. אז להלן המצרכים:

  • 120 גר' חמאה קרה
  • כוס ורבע {150 גר'} אבקת סוכר
  • רבע כוס שמנת מתוקה
  • 3.5 חלמונים
  • מקל וניל חצוי לאורך
  • קליפת לימון מגורדת
  • 3.5 כוסות קמח

למילוי הגבינה

  • 370 גר' גבינת ריקוטה
  • 350 גר' סוכר- כרבע כוס
  • 50 גר' ביצים{ביצה אחת בגודל 3}
  • חצי שקית של חבילת אינסטנט פודינג

אופן ההכנה 

את מרכיבי הבצק מערבבים יחד עם החמאה ואבקת הסוכר במיקסר, מוסיפים את השמנת המתוקה והחלמונים בהדרגה, מוסיפים את מקל הווניל וקליפת הלימון, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלה של תערובת אחידה. יש לעטוף את הבצק בניילון למשך 4 שעות בקירור. יש לרדד את הבצק לאחר שהוצא מהמקרר לעובי של 2.5 מ"מ, קורצים עיגולים ממלאים מהכפית את המילוי, יוצרים אוזן המן ומהדקים היטב. יש להכין בתבנית מרופדת נייר אפייה ולחמם את התנור למצב טורבו ב-180 מעלות ולאפות כ-15 דקות- בתיאבון!!

Share by: